• 17 de juliol de 2015

  Ritme Tubular

  Si un atac del cor no acaba amb la vida d'una persona, és molt probable que la subsegüent fallida cardíaca ho faci. Un atac del cor, o infart de miocardi, danya tant algunes cèl·lules del cor que mai més recuperen completament la seua activitat, tot causant que eventualment el cor falle. L'examen de la naturalesa d'aquests danys pot ajudar als investigadors a trobar vies per preveure, revertir, o esquivar els problemes. Recentment, un estudi ha identificat com l'infart causa el dany: n'és via la destrucció del túbuls T, que són estructures que transmeten impulsos elèctrics a través de la cèl·lula per coordinar la seua contracció amb la de les seves veïnes. La microscòpia electrònica més avançada ha revelat que així com els túbuls T s'organitzen radialment en les cèl·lules sanes del cor (com les del costat dret de la fotografia), en una cèl·lula danyada (banda esquerra) els túbuls T s'han perdut en gran part, i aquells que hi resten estan amuntegats. Trobar vies per a recuperar la funció completa del sistema tubular T en cors danyats podria assegurar que es manté un ritme regular per molt temps.

  Escrit per  Ruth Williams

  Imatge de The University of Manchester
  Drets reservats pels autors originals
  La investigació va ser presentada a la conferència de la British Cardiovascular Society, en Manchester, 9 de juny


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.