• 3 de juny de 2017

  Banc de Sang

  El doctor Charles Drew va ajudar a salvar les vides de molts soldats i civils durant la Segona Guerra Mundial mitjançant el desenvolupament d'una tècnica per emmagatzemar i transportar un component clau de la nostra sang. Drew va mostrar que el plasma sanguini, el líquid de color palla que envolta les nostres cèl·lules de la sang, es pot emmagatzemar sense refrigeració. Això va permetre que es transportara fàcilment als camps de batalla i a les ciutats sota atacs. A la foto es mostren ampolles de plasma, penjades, en una estació de primers auxilis nord-americana a la batalla de Tarawa en 1943. El plasma s'emprava per tractar cremades, deshidratació i xoc, i Drew va mostrar que es pot donar a la gent de tots els diferents tipus de sang. Després va passar a desenvolupar el projecte ''Sang de la Gran Bretanya'', que recollia el plasma dels nord-americans i l'enviava per ajudar les víctimes britàniques durant la guerra. Drew va tindre també un paper clau en la creació del banc de sang de la Creu Roja Americana.

  Escrit per Charlotte Rose Davison

  Retrat de Charles Drew, de domini públic
  Imatge de la Segona Guerra Mundial del Otis Historical Archives National Museum of Health and Medicine, publicada a Flickr per Reeve78349
  Imatge de la Segona Guerra Mundial amb llicència CC BY 2.0


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.