• 4 de juny de 2017

  Defensa Plorosa

  Les llàgrimes no són només una eixida quan les emocions es desborden, elles juguen un paper crucial en la protecció dels nostres ulls. Per exemple, se sap des de fa temps que, el fluid lacrimal, restringix l'activitat de Pseudomonas aeruginosa - un bacteri conegut per la seua resistència als antibiòtics que pot causar problemes des de fol·liculitis fins afectar a la visió. Per esbrinar exactament com ajuda, els investigadors van comparar el comportament de P. aeruginosa en un ambient normal (a la part esquerra de la foto), respecte a quan es trobava en contacte amb el fluid lacrimal (a la part dreta), i van trobar que la seua motilitat es veia afectada en gran mesura. El blau fosc mostra el moviment lent del bacteri, mentre que la llum verda i groga representen el moviment ràpid. Una proteïna de les llàgrimes anomenada DMBT1 alentix el bacteri per interferir en la seua capacitat de contracció. Això deté la seua propagació per l'ull, el que limita l'impacte de la infecció. Entenent això, es mostra com els nostres fluids corporals combaten les infeccions, i es podria assenyalar a nous enfocaments mèdics.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Jianfang Li i col·laboradors
  School of Optometry, University of California, Berkeley, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.