• 4 de març de 2018

  Bona Òptica

  Si penseu en el cervell, potser vos venen al cap les neurones amb cua llarga que connecten entre si com els cables elèctrics. Però hi ha moltes altres cèl·lules que també tenen un paper de suport vital. Un grup són els astròcits, els quals originalment reberen el seu nom per la seua forma d’estrella. Es poden veure en acció en aquesta imatge mostrant una part del sistema visual al cervell de la mosca del vinagre, conegut com el lòbul òptic. Com és d’esperar, hi ha moltes fibres nervioses a través d’aquesta, ressaltades a la imatge amb un tint roig fluorescent. Però també hi ha una elaborada constel·lació d’astròcits ben ramificats, de color verd, que donen suport a les neurones i ajuden a mantindre l’estructura organitzada del lòbul. Mitjançant l’estudi dels gens que controlen el desenvolupament d’aquesta organització precisa, els investigadors estan començant a comprendre més sobre els rols d’aquests tipus de cèl·lules i com s’uneixen per construir un cervell.

  Aquesta imatge i la investigació pertinent es mostraran en l’exposició gratuïta Deconstructing Patterns al The Francis Crick Institute de Londres, oberta fins desembre de 2018.

  Escrit per Kat Arney

  Benjamin Richier, Francis Crick Institute
  Visual Circuit Assembly Laboratory The Francis Crick Institute, London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, agost de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.