• 5 de març de 2018

  Mosques sense Cap

  El Genet Sense Cap és un antic mite que parla d'una figura espectral que arrasa el camp a la cerca del seu cap desaparegut. D'una manera menys dramàtica, els requadres de la dreta mostren mosques del vinagre sense cap, i són reals, més que fantasmes. Aquests insectes estan genèticament modificats per a ser portadors de versions alterades de gens anomenats toy i teashirt, els quals estan inactius si les mosques creixen, d’embrió a adult, a altes temperatures. Sense els gens, els ulls de la mosca, les antenes i les estructures del cap no es formen, deixant poc més que un monyó. Els embrions que creixen a una temperatura més baixa (requadres centrals i de l'esquerra) poden activar suficientment els gens toy i teashirt per solucionar parcialment el problema, produint almenys un ull i algunes altres estructures. Mitjançant l’estudi d’aquestes mosques sense cap, els investigadors estan més prop d’entendre els processos fonamentals en el desenvolupament de tots els animals, inclosos els humans, i de com els gens i les cèl·lules treballen juntes per a construir un cos.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Sneha Palliyil
  Department of Biology, Indiana University, Bloomington, IN, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, gener de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.