• 15 de febrer de 2017

  Bretxa Nord Sud

  Els símptomes de la malaltia de Lyme, que està causada pel bacteri Borrelia burgdorferi transmesos a través de les picades de paparres, inclouen febre, mal de cap, fatiga i erupció cutània. Sense el tractament antibiòtic oportú, però, la malaltia de Lyme pot provocar problemes més greus, com malalties cardíaques, danys en el sistema nerviós i les articulacions. Les paparres de potes negres (a la foto) són el vector més comú de B. burgdorferi i són freqüents en tot l'est dels Estats Units. Però, inexplicablement, els estats del nord-est informen de més casos de la malaltia de Lyme que el sud. Ara hi ha una pista de per què. Les paparres moren si són exposades a llargs períodes de calor i baixa humitat, i els investigadors van descobrir que al sud, on les temperatures són més altes, les paparres s'enterren sota les fulles per retindre la humitat. Encara que les paparres del nord també s'adhereixen a zones d'ombra, normalment no aprofundeixen en la fullaraca. Per tant, es creu que en romandre soterrada, les paparres del sud no entren en contacte amb la gent amb la freqüència que els seus congèneres del nord.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Graham Hickling, University of Tennessee
  USGS Patuxent Wildlife Research Center, Woodward Hall–PSE, University of Rhode Island, Kingston, RI, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en PLOS One, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.