• 17 de setembre de 2017

  Brillantor de la Vida

  Aquesta bola de colors brillants és un embrió de vaca, excepte que no ho és... no realment. Com moltes imatges de microscòpia, es tracta d'una reconstrucció de com la llum cau en alguna cosa xicoteta. De vegades, però, les imatges del teixit viu poden ser borroses, perquè la llum rebota per crear una espècie de "núvol". Aquí, la microscòpia d'interferència de llum de gradient (GLIM) apunta uns rajos de llum làser suaus a diferents profunditats de l'embrió, formant un conjunt d'imatges en un model 3D detallat. Els investigadors tallen la part superior d'aquest embrió virtual per a poder observar-lo en les primeres etapes de la vida, detectant qualsevol problema. GLIM podria ser una manera suau i segura de predir quins embrions humans són els més adequats per a la fecundació in vitro, augmentant les possibilitats de milions de parelles esperançades.

  Escrit per John Ankers

  Imatge cortesia de Gabriel Popescu
  Department of Electrical and Computer Engineering, University of Illinois at Urbana-Champaign, Champaign, IL, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Nature Comunnications, agost de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.