• 19 de setembre de 2017

  Un Tractament Model

  La tuberculosi (TB) afecta a milions de persones i causa més d'un milió de morts a tot el món cada any. Està causada per una infecció bacteriana als pulmons, que requereix un extenuant període de sis mesos d'antibiòtics per eliminar-la. Tot i que hi ha diversos fàrmacs disponibles, no està clar quina combinació funciona millor per aturar la TB. Per esbrinar quina és, els investigadors estan creant simulacions informàtiques de granulomes: petits grups de cèl·lules i bacteris que creixen als pulmons a mesura que la infecció s'apodera. La imatge superior esquerra és un granuloma real vist pel microscopi, mentre que a la part inferior esquerra es mostra la distribució d'un antibiòtic al seu interior. Els panells de la dreta són simulacions per ordinador. En executar diferents combinacions de fàrmacs a través de la simulació, els investigadors van poder triar la millor opció. La tuberculosi resistent als fàrmacs és un problema creixent, de manera que aquesta metodologia podria fer que el tractament resulte més eficaç en el futur.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Brendan Prideaux i Elsje Pienaar
  Department of Chemical Engineering, University of Michigan, Ann Arbor, MI, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC-BY)
  Investigació publicada en PLOS Computational Biology, agost de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.