• 18 de març de 2015

  Calmant la Psoriasi

  La psoriasi és una afecció en la qual el sistema immunitari del cos funciona mal, causant una producció excessiva de cèl·lules de la pell. Això resulta en rodals rojos escamosos que sovint són pruriginosos i dolorosos. Els investigadors han sospitat durant molt de temps que una molècula de senyalització intercel·lular, anomenada interleucina-23 (IL23), desencadena l'afecció. Han estat provant teràpies basades en anticossos humans –proteïnes en forma de Y utilitzades pel nostre sistema immunitari per identificar i neutralitzar invasors– per detindre la unió de les molècules d’IL23 a les cèl·lules immuniàries. Ara, un assaig amb una teràpia basada en anticossos ha produït resultats prometedors: quasi tots dels 31 pacients que reberen el tractament varen trobar millores dramàtiques en els seus símptomes. Ací vegem una mostra d’un pacient on es veu com la capa externa de la pell, coneguda com l’epidermis, engrossida a causa de la sobreproducció de cèl·lules de la pell (part inferior). Huit setmanes després del tractament, l’epidermis s’ha aprimat a nivells normals (dalt), la qual cosa reduix les picors del pacient.

  Escrit per Daniel Cossins

  Imatge del Laboratory of Investigative Dermatology
  The Rockefeller University, EUA
  Publicada originalment sota una llicència Creative Commons
  Investigació publicada en The Journal of Allergy and Clinical Immunology, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.