• 19 de març de 2015

  Tancant el Clevill

  Durant les primeres fases de l’embaràs, el tub neural –que més tard es convertirà en la medul·la espinal i cervell– comença a formar-se. Un defecte del tub neural es dóna quan el tub no es forma correctament, exposant el cervell/medul·la espinal al líquid del sac amniòtic, donant lloc a trastorns com l’espina bífida i l’anencefàlia. Els investigadors han trobat que un enzim anomenat glicina-descarboxilasa (GLDC) està intensament actiu durant la formació del tub neural (l’àrea obscura en el cap d’aquest ratolí en desenvolupament), promovent el creixement cel·lular. Alterar l'acció de GLDC endarrerix el desenvolupament i el creixement del tub –una pista de què és vital per al tancament del tub neural. Se sap que els nadons deficients en GLDC tenen una malaltia rara anomenada encefalopatia per glicina, donant lloc a símptomes incloent convulsions i fluixedat muscular. Aquests nous descobriments ara posen el gen que codifica el GLDC en el cor d’aquests dos trastorns amb efectes paralitzants.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Nicholas Greene i col·laboradors
  University College London
  Drets reservats pel Nature Publishing Group
  Investigació publicada en Nature Communications, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.