• 19 de març de 2015

  Tancant el Clevill

  Durant les primeres fases de l’embaràs, el tub neural –que més tard es convertirà en la medul·la espinal i cervell– comença a formar-se. Un defecte del tub neural es dóna quan el tub no es forma correctament, exposant el cervell/medul·la espinal al líquid del sac amniòtic, donant lloc a trastorns com l’espina bífida i l’anencefàlia. Els investigadors han trobat que un enzim anomenat glicina-descarboxilasa (GLDC) està intensament actiu durant la formació del tub neural (l’àrea obscura en el cap d’aquest ratolí en desenvolupament), promovent el creixement cel·lular. Alterar l'acció de GLDC endarrerix el desenvolupament i el creixement del tub –una pista de què és vital per al tancament del tub neural. Se sap que els nadons deficients en GLDC tenen una malaltia rara anomenada encefalopatia per glicina, donant lloc a símptomes incloent convulsions i fluixedat muscular. Aquests nous descobriments ara posen el gen que codifica el GLDC en el cor d’aquests dos trastorns amb efectes paralitzants.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Nicholas Greene i col·laboradors
  University College London
  Drets reservats pel Nature Publishing Group
  Investigació publicada en Nature Communications, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.