• 22 de març de 2016

  Càncer Ambiental

  En un xiquet sa, els limfòcits T (un tipus de glòbul blanc) es formen en la medul·la òssia i són programades per a buscar i combatre les malalties. La leucèmia linfoblástica aguda de limfòcits T(T-ALL) és un tipus comú de càncer en la infància, en el que els limfòcits T malignes que no poden realitzar funcions normals s'acumulen en la medul·la òssia. A la fi de comprendre com sobreviuen les cèl·lules T-ALL, els investigadors van estudiar el medi que les rodeja en la medul·la òssia. Van observar que cèl·lules dendrítiques veïnes no canceroses (tenyides de verd) enviaven missatges als limfòcits T (tenyits de color blau), creant condicions que permeten que els limfòcits T-ALL, s'escampen i sobrevisquen. Quan es va eliminar esta interacció, les cèl·lules canceroses no van ser capaces de multiplicar-se i no es van mantindre. Aquesta nova visió sobre com els limfòcits T-ALL interactuen amb el seu entorn podria conduir a teràpies alternatives contra el càncer.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de la University of Texas at Austin, EUA
  Institute for Cellular and Molecular Biology, The University of Texas at Austin, TX, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PNAS, febrer de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.