• 23 de març de 2016

    Superior

    The Royal Society acceptarà per primera vegada documents d’una dona, segons es va anunciar en el Dia Internacional de la Dona aquest mes. Els documents són els de Rosa Beddington, que va nàixer en aquest dia en 1956. Beddington és coneguda per l’ús de microcirurgia per estudiar els embrions de ratolí. El seu treball va donar lloc a la revisió de diversos conceptes científics, incloent-hi la idea que si es lleva un grup de cèl·lules d’un embrió, aquestes cèl·lules podrien, aleshores, convertir-se en un segon embrió. Beddington va mostrar que el segon embrió no podria desenvolupar-se plenament, i va suggerir que açò era degut al fet que ja no estava en contacte amb altres teixits del cos. La seua carrera es va veure interrompuda prompte quan ella va morir de càncer en 2011, amb 45 anys, Però la seua investigació va tindre un impacte durador. Hui en dia, els científics continuen el seu treball en la genètica del desenvolupament de l’embrió utilitzant materials que havia compartit lliurement mentre treballava en el Medical Research Council.

    Escrit per Deborah Oakley

    Imatge cortesia de The Royal Society
    Drets de la imatge reservats de The Royal SocietyQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.