• 21 de març de 2016

  Història Oculta

  Causant centenars de milers de morts cada any, la malària no és només una de les majors preocupacions pel que fa la salut humana, sinó que també afecta una àmplia gamma d'altres animals. Recentment, es van trobar els paràsits Plasmodium com aresponsables de la malària a Amèrica del Nord en cérvols de cua blanca (com els de la imatge), un descobriment que desafia la nostra comprensió de la història evolutiva d'aquesta malaltia. A pesar d'un registre aïllat anterior, la malària no es considera que ocórrega en els cérvols, o en qualsevol dels mamífers de Nou Món, amb l'excepció dels primats que van contraure els paràsits des dels éssers humans. Al contrari, l'anàlisi dels genomes dels paràsits del cérvol suggereix que Plasmodium ha estat present en els cérvols d'Amèrica del Nord des que aquests van envair el continent fa diversos milions d'anys. Els nivells baixos d'infecció en els cérvols fan que els paràsits siguen difícils de detectar. Aquest estudi planteja la possibilitat de més infeccions críptiques sense descobrir en altres espècies, i posa en relleu quant més cal aprendre sobre aquesta malaltia tan estesa.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge d'Ellen Martinsen
  Center for Conservation and Evolutionary Genetics, Smithsonian Conservation Biology Institute, Washington DC, EUA
  Drets de la reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Science Advances, febrer de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.