• 5 d'abril de 2015

  Captura d'Ou Més Fàcil

  Per als estudis de desenvolupament, un procés anomenat ''tècnica de la finestra'' proporciona un punt d'observació d’un embrió en desenvolupament. Un centímetre quadrat de closca d’ou, junt amb les seues membranes subjacents, s’obren amb cura per a permetre l'anàlisi de l’embrió en diferents fases del desenvolupament. Els investigadors han passat els últims dos anys, desenvolupant i treballant amb un biomaterial anomenat polidimetilsiloxà (PDMS), emprant-lo per desenvolupament una closca que imitara la curvatura i forma d’una closca d’ou real. També és suau i transparent, la qual cosa permet una visió ininterrompuda de l'embrió en desenvolupament. Aquest nou sistema autosuficient anomenat ''ou en un xip'', permetrà la realització d’experiments que es podran realitzar sense gran necessitat de recursos; i la transparència de la closca permetrà l'observació de fluorescència in vivo, donant una visió molt més detallada dels processos involucrats en el desenvolupament embrionari.

  Escrit per Katie Panteli

  Vídeo de YiYu Lai i Jing Liu
  Tsinghua University, Xina
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science China Technological Sciences, gener de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.