• 4 d'abril de 2015

  Retenint la Retina

  Quan la llum arriba a les cèl·lules sensibles a la llum de la retina, en la part posterior de l’ull, les molècules de vitamina A de l’interior canvien de forma. Açò fa que les cèl·lules, com les que es troben a la part inferior d’aquesta secció de retina de conill, activen els nervis que envien un senyal al cervell. Però de vegades, dues molècules de vitamina A s’unixen i formen un dímer. S'ha trobat l'acumulació d’aquests dímers a les retines d’aquelles persones que pateixen la degeneració macular relacionada amb l’edat (AMD): una afecció, actualment imprevisible, que provoca pèrdua degenerativa de la visió i, amb el temps, ceguera. Els investigadors han trobat que aquests causen molts símptomes de l'afecció. Els conills que havien rebut dímers sintètics de vitamina A durant unes poques setmanes, desenvoluparen pèrdua de visió i alteració en l’estructura de la retina, com es veu en l'AMD. Amb aquests resultats, s’acosta la promesa de futurs tractaments per a persones amb aquesta afecció els que canvia la vida.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Jackie Penn i col·laboradors
  Columbia University Medical Center, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 3.0)
  Investigació publicada en Disease Models and Mechanisms, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.