• 14 de juny de 2020

  Grups Pop

  En tot el món, els metges estan lluitant contra un augment en les infeccions de “superbacteris” resistents als antibiòtics, un problema que encara es fa més preocupant davant la pandèmia de la COVID-19. Tot i que la COVID-19 és causada pel coronavirus SARS-CoV-2, molts pacients desenvolupen infeccions pulmonars bacterianes (pneumònies), que poden ser més perilloses que la infecció viral inicial si no es poden tractar. Els bacteris solen ser resistents als antibiòtics gràcies als gens transportats en xicotets cercles d'ADN coneguts com a plasmidis, que s'intercanvien entre cèl·lules bacterianes per difondre la resistència. Aquesta imatge mostra les relacions entre 10.000 plasmidis diferents en funció del seu codi genètic, hostes bacterians preferits i altres característiques claus, amb les poblacions de plasmidis més similars agrupades en clusters i les menys similars més allunyades. Els investigadors poden aplicar aquesta tècnica d’agrupament a plasmidis recentment descoberts, revelant informació important sobre els gens que porten i com es propaguen.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del University College London (UCL) Genetics Institute, Londres, Regne Unit
  Computational Biology Group, UCL Genetics Institute, University College London, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.