• 4 de juliol de 2015

  Carrera Armamentística

  La vida mai roman estable, totes les espècies vives estan evolucionant al llarg del temps. Mentre que els processos evolutius són molt lents, una àrea on el ritme dels canvis s'incrementa és entre els patògens –anomenats virus, bacteris i fongs– i els organismes que ells infecten. És com una carrera armamentística genètica en la qual el sistema immunitari de l'hoste s'altera i canvia per lluitar contra les infeccions, mentre els invasors es tornen més i més intel·ligents per escapar de les defenses. Aquestes petites barres roges son bacteris Bacillus thuringiensis, infectant ràpidament el cos d'un mil·límetre de longitud d'un nematode i vist sota un microscopi de fluorescència. Prenent una mirada més propera a tots els gens involucrats en ambdues parts d'aquesta guerra biològica, emprant cucs i els seus atacants com un sistema model en el laboratori, els investigadors estan començant a entendre les complexes interaccions entre els patògens i els seus hostes i com evolucionen junts, units per sempre en la seua inacabable lluita.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Leila Masri i col·laboradors
  Christian-Albrechts-University of Kiel, Alemanya
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Biology, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.