• 4 de juliol de 2015

  Carrera Armamentística

  La vida mai roman estable, totes les espècies vives estan evolucionant al llarg del temps. Mentre que els processos evolutius són molt lents, una àrea on el ritme dels canvis s'incrementa és entre els patògens –anomenats virus, bacteris i fongs– i els organismes que ells infecten. És com una carrera armamentística genètica en la qual el sistema immunitari de l'hoste s'altera i canvia per lluitar contra les infeccions, mentre els invasors es tornen més i més intel·ligents per escapar de les defenses. Aquestes petites barres roges son bacteris Bacillus thuringiensis, infectant ràpidament el cos d'un mil·límetre de longitud d'un nematode i vist sota un microscopi de fluorescència. Prenent una mirada més propera a tots els gens involucrats en ambdues parts d'aquesta guerra biològica, emprant cucs i els seus atacants com un sistema model en el laboratori, els investigadors estan començant a entendre les complexes interaccions entre els patògens i els seus hostes i com evolucionen junts, units per sempre en la seua inacabable lluita.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del treball de Leila Masri i col·laboradors
  Christian-Albrechts-University of Kiel, Alemanya
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Biology, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.