• 5 de juliol de 2017

  Vacuna de Reforç

  La malaltia de Chagas és una de les malalties tropicals més comuns del món. Està causada per un petit paràsit anomenat Trypanosoma cruzi el qual pren la seua residència en el cor i els músculs de l'estómac, i com es mostra ací (les esferes) sota un microscopi electrònic d'alta resolució infectant les cèl·lules del cor. El paràsit pot causar grans problemes de salud per molts anys, i per ara no hi ha una prevenció efectiva per lluitar contra la infecció. Açò podria canviar gràcies al desenvolupament d'una nova i potent vacuna que activa el sistema immunitari per reconèixer i destruir al Trypanosoma mitjançant un doble atac. Primer ve una injecció d'ADN que codifica dues molècules de proteïnes específiques del paràsit, seguida tres setmanes després per una punxada amplificadora que conté les proteïnes en sí. En assajos en ratolins, la vacuna sembla que està tenint un efecte positiu, ajudant al sistema immunitari a mantindre el nombre de paràsits sota control i permetent així poder lluitar contra la infecció.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Shivali Grupta i Nisha J. Garg
  University of Texas Medical Branch (UTMB), EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.