• 18 de febrer de 2015

  Cèl·lules Mare Cardíaques

  El teu cor està constituït per cèl·lules musculars que el contrauen i l’expandeixen rítmicament per bombar la sang per tot el cos. Són les llargues fibres dins d’aquest –les fines franges a aquestes cèl·lules cardíaques– les que són responsables d’assegurar que els nostres cors continuen bategant. Aquestes actuen com bandes elàstiques, canviant la forma de les cèl·lules musculars mentre funcionen. Per entendre què ocorre quan les coses van malament i el cor no batega adequadament, els investigadors estan estudiant l’organització d’aquestes fibres a cèl·lules cardíaques cultivades al laboratori. En lloc d’haver d’utilitzar mostres de cors d’animals per treballar, els científics han produït aquestes cèl·lules a partir de cèl·lules mare, les quals poden ser diferenciades en distints tipus de teixits tractant-les de certa manera.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de James Smith
  University of Nottingham
  Drets reservats per l'autor original
  Participant en el Concurs d'Imatges 'Reflections of Research' de la British Heart Foundation

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.