• 17 de febrer de 2015

  Poders Amagats

  Les cèl·lules del nostre cos contenen recipients amb ADN mitocondrial (a la fotografia), els quals convertixen el menjar i l’oxigen en energia –i sembla que tenen altre paper ajudant a combatre infeccions. Experiments en ratolins han mostrat com, quan són danyades per l’atac d’un virus, aquests menuts paquets d’energia activen la producció d’interferó per part de la cèl·lula, un agent antiviral. Els investigadors es sorprengueren al descobrir que una resposta immunitària semblant es donava quan el dany era causat, no per un virus sinó per l’envelliment cel·lular, obrint un nou front de recerca en aquesta àrea. Aquests descobriments poden tindre també implicacions per a la transferència d'ADN mitocondrial –un protocol de la fecundació in vitro que, al Regne Unit, està en vies de legalitzar-se com a mitjà per previndre certes malalties hereditàries, i que controvertidament donarà lloc al naixement de nadons amb tres progenitors, possiblement en 2016.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge d'ISM
  Science Photo Library
  Qualsevol reutilització d'aquesta imatge ha d'estar autoritzada per la Science Photo Library
  Investigació publicada en Nature, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.