-
27 de febrer de 2017
Còctels Químics
Les cèl·lules mare embrionàries (ESC) tenen el potencial de diferenciar-se en una varietat de tipus de cèl·lules, que en última instància poden ser utilitzades en teràpies d'enginyeria de teixits i de substitució cel·lular. Quan les ES humanes es van aïllar per primera vegada, amb el temps, eren cada vegada més difícil de mantindre vives, i de manipular al laboratori, en comparació amb les seues homòlegues de ratolí. Els investigadors van experimentar amb una barreja de substàncies químiques conegudes per actuar en el desenvolupament de les cèl·lules per tal de crear ESC humanes més cooperatives, i, finalment, van trobar una barreja de tres (nomenada 3i). Es va trobar que aquesta combinació química feia les ES humanes més fàcils de convertir en diferents tipus de cèl·lules que eren aptes per al trasplantament. A la foto es mostra des de la part superior esquerra fins la dreta un embrió humà de tres dies d'edat, un altre de cinc dies i una colònia d'ESC humanes induïdes per 3i. La colònia més gran de baix s'ha format a partir d'ESC humanes naturals, que són més madures en el seu desenvolupament.
Escrit per Katie Panteli
Imatge d'Elias Zambidis i Yulian Zhao
Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, EUA
Investigació publicada en Development, octubre de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.