• 27 de febrer de 2017

  Còctels Químics

  Les cèl·lules mare embrionàries (ESC) tenen el potencial de diferenciar-se en una varietat de tipus de cèl·lules, que en última instància poden ser utilitzades en teràpies d'enginyeria de teixits i de substitució cel·lular. Quan les ES humanes es van aïllar per primera vegada, amb el temps, eren cada vegada més difícil de mantindre vives, i de manipular al laboratori, en comparació amb les seues homòlegues de ratolí. Els investigadors van experimentar amb una barreja de substàncies químiques conegudes per actuar en el desenvolupament de les cèl·lules per tal de crear ESC humanes més cooperatives, i, finalment, van trobar una barreja de tres (nomenada 3i). Es va trobar que aquesta combinació química feia les ES humanes més fàcils de convertir en diferents tipus de cèl·lules que eren aptes per al trasplantament. A la foto es mostra des de la part superior esquerra fins la dreta un embrió humà de tres dies d'edat, un altre de cinc dies i una colònia d'ESC humanes induïdes per 3i. La colònia més gran de baix s'ha format a partir d'ESC humanes naturals, que són més madures en el seu desenvolupament.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge d'Elias Zambidis i Yulian Zhao
  Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Development, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.