• 2 de març de 2016

  Col·lecta d'Aliments

  Quan alguna cosa crida el nostre interès, reaccionem. Però, ¿com sabem com respondre de manera apropiada? Els estímuls externs poden ser classificats com 'de baixa o d'alta activitat'. Per exemple, un comportament d'alta activitat seria trobar a una parella, mentre que menjar és de baixa activitat. Recentment, els científics han comparat mosques del vinagre exposades a aquests estímuls per veure el que controla la seua resposta. Es va mirar la substància cerebral serotonina, un neurotransmissor important involucrat en la regulació de l'humor i la reducció de l'excitació. A l’etiquetar les diferents neurones que alliberen serotonina amb diferents colors (a la foto), cadascuna subministrant diferents parts del cervell de la mosca del vinagre, l’equip va trobar que quan un tipus alliberava serotonina, l’activitat dels comportaments d’alta velocitat es reduïa però els comportaments de lenta activitat no es veien afectats. Així que en lloc d'actuar globalment a través del cervell, sembla que la serotonina és alliberada per certes cèl·lules del cervell en els moments oportuns per tal de suprimir selectivament comportaments d'alta activitat, per exemple, quan és el moment del sopar.

  Escrit per Gaëlle Coullon
  Imatge del treball d'Atefeh Pooryasin i André Fiala
  Georg-August-University Göttingen, Johann-Friedrich-Blumenbach-Institute for Zoology and Anthropology, Department of Molecular Neurobiology of Behavior, Göttingen, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en The Journal of Neuroscience, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.