• 11 d'agost de 2020

  Comparació i Contrast

  Una col·laboració científica de 40,5 milions de dòlars té com a objectiu identificar quines cèl·lules cerebrals són larrel de la malaltia dAlzheimer. Identificar exactament on i com comença la malaltia podria permetre als científics identificar objectius per a nous tractaments. Els investigadors de The Allen Institute, Washington, analitzaran el teixit post-mortem dels cervells d'unes 100 persones, des daquells que tenen poc o cap signe de la malaltia (a l'esquerra), fins a les etapes posteriors, que normalment mostren una pèrdua substancial de teixit cerebral (dreta). Amb l'objectiu d'identificar quines cèl·lules són vulnerables als danys en les primeres etapes de la malaltia, l'equip estudiarà els canvis en l'activitat genètica de la cèl·lula i crearà mapes d'alta resolució de cèl·lules cerebrals, mostrant com es degraden amb el progrés de la malaltia. També investigaran per què sembla que algunes persones tenen una resistència natural al desenvolupament de plaques que són característiques de la malaltia dAlzheimer i per què altres desenvolupen plaques, però no demència.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de University of Washington, Seattle, WA, EUA
  The Allen Institute for Brain Science and University of Washington, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge reservats per University of Washington
  Comentari de premsa d'Allen Institute for Brain Science

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.