• 22 de maig de 2020

  Connectar amb les Mosques

  Els cervells són complicats. Realment complicats. Per entendre com funcionen aquests òrgans complexos, els investigadors estan creant "esquemes de connexions" detallats, o connectomes, que tracen totes les connexions entre cèl·lules nervioses del cervell d'un organisme. Inclús per a animals senzills com les mosques del vinagre, la tasca de crear un connectoma detallat és enorme: per traçar totes les connexions es necessitaria un equip de 250 científics treballant dues dècades a temps complet. Per accelerar les coses, neurocientífics al Janelia Research Campus a Virginia han unit els seus esforços als de científics de dades de Google. Han utilitzat la tecnologia d'anàlisi d'imatges més avançada existent per traçar milions de connexions entre 25.000 neurones del cervell de la mosca del vinagre, creant aquesta impressionant imatge. És el connectoma de mosca més complet creat mai,que abasta importants àrees del cervell involucrades en l'aprenentatge, la memòria, l'olfacte i l'orientació.Tot el cervell de la mosca del vinagre té al voltant de 100.000 neurones, així que esperen completar la feina per al 2022.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge/vídeo de FlyEM/Janelia Research Campus
  FlyEM/Janelia Research Campus
  Drets de la imatge/vídeo reservats per FlyEM/Janelia Research Campus
  Investigació publicada en BioRXiv, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.