• 18 de març de 2022

  Constructors d'Ossos

  A mesura que envellim els nostres ossos perden densitat, fent que siga més probable que es fracturen. El manteniment de la densitat òssia depén de les interaccions entre els diferents tipus de cèl·lules dels nostres ossos a través de la proteïna Notch. Els investigadors exploren si a l'injectar, en ratolins adults, una proteïna que s'unix i activa la proteïna Notch en cèl·lules òssies (la Dll4(E12)) pot augmentar la formació d'os. Els ratolins mascles es van beneficiar d'aquest tractament, però les femelles no, perquè presenten menys superfície òssia. No obstant això, quan es va inyectar a les femelles Dll4(E12) més l'hormona parathormona que s'utilitza per tractar les dones amb malaltia dels ossos de vidre (osteoporosi), la densitat òssia va augmentar significativament, tal com es va evidenciar mitjançant l'observació dels seus ossos per tomografia microcomputeritzada. Comparant els ossos no tractats (extrem esquerre) i els ossos tractats amb Dll4(E12) o PTH (les dos imatges del mig), les femelles que rebien ambdós presentaven un os més dens (extrem dret). Per tant, les proteïnes dirigides a l'os que activen Notch poden resultar útils per al tractament de l'osteoporosi i altres afeccions que reduïxen la densitat òssia.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Cong Xu i Van Vuong Dinh, i col·laboradors/es
  Max Planck Institute for Molecular Biomedicine, Department of Tissue Morphogenesis i University of Münster, Faculty of Medicine, Münster, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, febrer de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.