• 18 de març de 2022

  Constructors d'Ossos

  A mesura que envellim els nostres ossos perden densitat, fent que siga més probable que es fracturen. El manteniment de la densitat òssia depén de les interaccions entre els diferents tipus de cèl·lules dels nostres ossos a través de la proteïna Notch. Els investigadors exploren si a l'injectar, en ratolins adults, una proteïna que s'unix i activa la proteïna Notch en cèl·lules òssies (la Dll4(E12)) pot augmentar la formació d'os. Els ratolins mascles es van beneficiar d'aquest tractament, però les femelles no, perquè presenten menys superfície òssia. No obstant això, quan es va inyectar a les femelles Dll4(E12) més l'hormona parathormona que s'utilitza per tractar les dones amb malaltia dels ossos de vidre (osteoporosi), la densitat òssia va augmentar significativament, tal com es va evidenciar mitjançant l'observació dels seus ossos per tomografia microcomputeritzada. Comparant els ossos no tractats (extrem esquerre) i els ossos tractats amb Dll4(E12) o PTH (les dos imatges del mig), les femelles que rebien ambdós presentaven un os més dens (extrem dret). Per tant, les proteïnes dirigides a l'os que activen Notch poden resultar útils per al tractament de l'osteoporosi i altres afeccions que reduïxen la densitat òssia.

  Escrit per Lux Fatimathas
  Imatge del treball de Cong Xu i Van Vuong Dinh, i col·laboradors/es
  Max Planck Institute for Molecular Biomedicine, Department of Tissue Morphogenesis i University of Münster, Faculty of Medicine, Münster, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, febrer de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.