• 19 de març de 2022

  Intepretació del Càncer de Mama

  El càncer de mama és el càncer més comú al Regne Unit, representant el 15% de tots els nous casos de càncer. Si el càncer de mama es detecta prompte, les possibilitats de supervivència de la pacient augmenten de manera considerable. Les mamografies són una via coneguda pels metges per a la detecció i mesura de la densitat del pit, i localització de qualsevol càncer que puga estar començant a formar-se. Però aquestos anàlisis es fan de manera manual, fet pel qual es poden malinterpretar, i per tant diferents metges poden tindre opinions diferents; són la inversió del temps necessari i la mala qualitat de la imatge el que condicionen que els petits canvis siguen difícils de veure a simple vista. Per tal de determinar abans els diagnòstics crítics, els investigadors han creat un model d'aprenentatge automàtic per analitzar les imatges mamogràfiques, a fi de millorar la detecció i classificació de tumors mamaris benignes (esquerra) i malignes (dreta) amb una precisió increïble. Va ser una millora de rendiment prometedora que ajudaria a l'especialista amb un ràpid diagnòstic, amb la planificació del tractament, i amb el seguiment de la progressió de la malaltia.

  Escrit per Sophie Arthur

  Imatge del treball de Tariq Mahmood i col·laboradors/es
  Faculty of Information Technology, Beijing University of Technology, Beijing, Xina i Division of Science and Technology, Department of Information Sciences, University of Education, Lahore, Pakistan
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS ONE, gener de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.