• 19 de març de 2022

  Intepretació del Càncer de Mama

  El càncer de mama és el càncer més comú al Regne Unit, representant el 15% de tots els nous casos de càncer. Si el càncer de mama es detecta prompte, les possibilitats de supervivència de la pacient augmenten de manera considerable. Les mamografies són una via coneguda pels metges per a la detecció i mesura de la densitat del pit, i localització de qualsevol càncer que puga estar començant a formar-se. Però aquestos anàlisis es fan de manera manual, fet pel qual es poden malinterpretar, i per tant diferents metges poden tindre opinions diferents; són la inversió del temps necessari i la mala qualitat de la imatge el que condicionen que els petits canvis siguen difícils de veure a simple vista. Per tal de determinar abans els diagnòstics crítics, els investigadors han creat un model d'aprenentatge automàtic per analitzar les imatges mamogràfiques, a fi de millorar la detecció i classificació de tumors mamaris benignes (esquerra) i malignes (dreta) amb una precisió increïble. Va ser una millora de rendiment prometedora que ajudaria a l'especialista amb un ràpid diagnòstic, amb la planificació del tractament, i amb el seguiment de la progressió de la malaltia.

  Escrit per Sophie Arthur
  Imatge del treball de Tariq Mahmood i col·laboradors/es
  Faculty of Information Technology, Beijing University of Technology, Beijing, Xina i Division of Science and Technology, Department of Information Sciences, University of Education, Lahore, Pakistan
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS ONE, gener de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.