• 28 d'octubre de 2022

  Constructors Ocupats

  Quan es construïxen carreteres, es necessiten els components adequats per arribar als llocs adequats en el moment adequat, o acabes fent un atzucac. El mateix ocorre amb la construcció de xarxes neuronals. Ací, els blocs de construcció es transporten al llarg de projeccions neuronals en desenvolupament, utilitzant proteïnes motores. Una d'aquestes proteïnes motores, la cinesina-1, conté diverses subunitats implicades en assegurar que la càrrega adequada arribe a la destinació adequada dins d'una neurona. Els investigadors se centren en una subunitat, concretament, en la cadena lleugera de cinesina 4 (CLC4). Comparant imatges en directe de peixos zebra normals (a la imatge) i mutants que no tenen CLC4 (cadascun amb neurones de la medul·la espinal marcades amb fluorescència), es revela que les projeccions en mutants no s'estabilitzen ni creixen correctament. A més, les projeccions que forma el sistema nerviós perifèric en el mutant es comportaven de manera incorrecta com ho fan les del sistema nerviós central en empaquetar-se juntes. La CLC4 és, per tant, vital per a construir i establir la identitat de les neurones en el sistema nerviós perifèric, i no en el sistema nerviós central.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Vídeo del treball d'Elizabeth M Haynes i col·laboradors/es
  Department of Integrative Biology, University of Wisconsin-Madison, Madison, WI, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, octubre de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.