• 10 de març de 2015

  Cor de Pell

  Un cor que bombeja amb passió és l'essència de la vitalitat, però un cor que bombeja amb infecció és molt a sovint mortal. En efecte, la inflamació del cor –la miocarditis– causa més d'un 20% dels casos de mort cardíaca sobtada. Els virus Coxsackie B, són els responsables d'aproximadament la meitat de casos de miocarditis, però l'estudi sobre com aquests patògens infecten i es reproduixen a les cèl·lules del cor es veu obstaculitzat per la quantitat limitada de mostres fresques de cèl·lules humanes sanes, ja que tenen una difícil obtenció. D'altra banda, aconseguir cèl·lules de la pell es fàcil. Així, alguns científics trobat la manera de transformar cèl·lules de la pell en cèl·lules del cor en cultiu. La cèl·lula, que abans era pell, que es mostra a la imatge mostra proteïnes estructurals (de color verd) característiques d'una cèl·lula del cor y va ser ràpidament infectada pels virus Coxsackie (roig). Per tant, aquest tipus de cèl·lules són de gran valor per estudiar com els virus infecten el cor i com aturar la seua activitat abans de causar la mort.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Joseph C. Wu i col·laboradors
  Stanford University School of Medicine, EUA
  Drets de la imatge reservats per l'American Heart Association
  Investigació publicada en Circulation Research, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.