• 15 de maig de 2016

  Còrnia Multicolor

  Els vasos limfàtics porten el plasma, que es trau cap a fora dels vasos sanguinis, de tornada al cor, juntament amb glòbuls blancs de la sang. El seu creixement es diu limfangiogènesi (LA). De vegades, la LA, amb l'objectiu d'aconseguir l'equilibri correcte de líquid en els teixits, pot contribuir a les malalties. La queratitis per herpes simplex (HSK) afecta la còrnia, la cúpula transparent que cobreix el globus ocular, i és la causa infecciosa més comuna de ceguesa en els països desenvolupats. Els científics que estudien el que controla la LA va trobar que una proteïna anomenada gal-8 promou la infecció, i que l'eliminació de la gal-8 en ratolins reduïx el dany causat per HSK. La imatge mostra gal-8 (verd) i la molècula de col·lagen estructural (roig) en una còrnia lesionada de ratolí, amb els nuclis de les cèl·lules en blau. Els investigadors també estan investigant com la gal-8 interactua amb altres molècules clau per al creixement dels vasos limfàtics. Una comprensió millor de la LA podria ajudar en moltes malalties, incloent la diabetis i el rebuig d'òrgans trasplantats.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Wei-Sheng Chen i col·laboradors
  Sackler School of Graduate Biomedical Sciences, Tufts University, Boston, MA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, abril de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.