• 26 de febrer de 2015

  Cors Autoreparables

  Injectar-te extractes de testicles d'animals i altres pocions salvatges no detindrà el teu envelliment, com pensaven algunes persones del segle XIX. Però el que ells no sabien és que els seus intents acabaria originant les teràpies cel·lulars modernes –el transplantament de cèl·lules sanes a un teixit malalt per regenerar-lo. Aquests fibroblasts (en roig, amb nuclis en blau i els centres productors d'energia en verd) podrien algun dia ajudar a reparar els cors malalts. Els fibroblasts actuen com un pegament biològic en tot el cos produint fibres elàstiques i de col·lagen que unixen els teixits. En el cor, aquestes cèl·lules mantenen l'estructura del múscul cardíac, encara que moltes d'elles poden també provocar que el cor perda la seua flexibilitat. Actualment, els investigadors han trobat que aquestes cèl·lules poden arribar a convertir-se en cèl·lules musculars cardíaques. Si això és veritat, en el futur podrien ajudar als pacients amb malalties cardíaques per evitar els transplantaments de les vàlvules que fallen o inclús els cors.

  Escrit per Tristan Farrow

  Imatge de Dylan Burnette i Jennifer Lippincott-Schwartz
  Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human
  Drets reservats pel National Institutes of Health
  Investigació publicada en Circulation Research, març de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.