• 27 de febrer de 2017

    Una Dona a Harvard!

    ''Una dona a la Facultat de Harvard –la darrera ciutadella ha caigut– El sexe s'ha normalitzat.'' Aquest va ser el titular d'un article del New York Tribune en 1919 celebrant l'entrada d'Alice Hamilton, una bacteriòloga americana, al Departament de Medicina Industrial en l'Escola de Medicina de Harvard. Va ser la primera dona que va ingressar a la Facultat de Harvard. Hamilton va ser pionera en el camp de la toxicologia, estudiant els efectes perillosos dels metalls industrials i dels compostos químics en el cos humà, tals com l'enverinament pel plom. Vivint en una casa de Chicago, al costat dels residents pobres de la comunitat, es va interessar en la medicina industrial i en les malalties dels treballadors de les fàbriques. Es va convertir en una principal experta en trastorns de la salut laboral. Va nàixer un dia com hui, en 1869.

    Escrit per Nick Kennedy

    Imatge de L.E. Daniel Larsson en Flickr
    Original publicat en Creative Commons Licence (BY 2.0)Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.