• 25 d'octubre de 2017

  Corti a la Vista

  L'òrgan de Corti és un embut embolicat de teixit a l'interior de l'orella. Una espiral de cèl·lules ciliades auditives, ressaltada en roig en aquests òrgans de Corti de ratolins (amb les altres cèl·lules tenyides de color blau) ajuda a absorbir el so. Els filaments delicats són influits pel soroll, convertint els senyals d'àudio en senyals mecànics, després en impulsos elèctrics que s'envien al cervell. Aquesta configuració enlluernadora és propensa als danys –els sorolls alts, les malalties i els problemes de desenvolupament poden destruir les cèl·lules ciliades, i no es poden regenerar. L'òrgan de la dreta mostra els efectes de l'eliminació d'un únic gen, Six1 de l'organització genètica de l'orella en desenvolupament. En lloc de tindre bandes amples de cèl·lules ciliades (com el teixit sa de l'esquerra), l'òrgan sense Six1 té una espiral trencada amb menys estereocilis. Aprendre més sobre com Six1 ajuda a emergir a les cèl·lules ciliades, a partir de les cèl·lules mare durant el desenvolupament, podria influir en futurs tractaments per restablir l'audició en etapes posteriors de la vida.

  Escrit per John Ankers
  Imatge del treball de Ting Zhang i col·laboradors
  Department of Genetics and Genomic Sciences, Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, NY, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, setembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.