• 15 de setembre de 2017

  Coses Dures

  Els últims mètodes d'administració de fàrmacs utilitzen materials d'alliberament lent que gradualment descarreguen el tractament a l'interior del cos. Els hidrogels són bons candidats per a aquest objectiu: són materials tous que es poden ingerir de forma deshidratada però que s'inflen a l'estómac i alliberen lentament els medicaments durant un llarg període de temps. No obstant això, l'estómac és un lloc difícil per estar, amb alts nivells d'acidesa i agitació constant, i molts hidrogels es descomponen ràpidament en aquestes condicions. El material que es mostra ací, comprimit per donar-li forma esfèrica amb la mà d'un investigador, és una nova alternativa. És més dur que altres hidrogels, de manera que pot suportar el complicat entorn que suposa l'estómac, però pot provocar-se la seua descomposició ràpidament si alguna cosa surt malament i cal que s’elimine ràpidament. Les proves han demostrat que el nou hidrogel pot romandre a l'estómac d'un porc durant almenys una setmana, demostrant el seu potencial per a un major desenvolupament.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge de Jinyao Liu
  Department of Chemical Engineering and Koch Institute for Integrative Cancer Research, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.