• 25 d'agost de 2015

    Creixement Excessiu en l'Autisme

    Quan es va descriure l'autisme per primera vegada cap al 1940, es va informar sobre la mida anormalment gran del cap, macrocefàlia, com a una característica de l'afecció. Per a explicar les causes, els investigadors centraren l'atenció en un gen que ha mutat en a prop del 20% de les persones amb autisme, anomenat PTEN, que regula les cèl·lules tot assegurant que no creixen i es divideixen massa ràpidament. El bloqueig de PTEN porta a un augment del creixement de dos tipus de cèl·lules del cervell: neurones i cèl·lules glials, aqui visibles emprant fluorescència roja. Ells descobriren que en ratolins amb el gen bloquejat, al nàixer, les neurones eren més abundants i, a l'edat adulta, la glia era més abundosa que el normal. La sobreproducció de neurones i glia en aquestes fases estava també relacionada amb l'increment de l'activitat de senyals de la molècula anomenada catenina beta. Com que PTEN i catenina beta col·laboren per ajudar a regular el creixement cel·lular, un desequilibri podria contribuir a l'anormal quantitat de cèl·lules del cervell en persones amb autisme.

    Escrit per Katie Panteli
    Imatge de Damon Page i Youjun Chen
    The Scripps Research Institute, EUA
    Drets de la imatge pels autors originals
    Investigació publicada en Journal of Neuroscience, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.