• 24 d'agost de 2015

  Super Cèl·lules Mare

  Cada dia tu crees milions de noves cèl·lules al teu cos. Les cèl·lules mare es divideixen una i altra volta, per reposar les cèl·lules espatllades o desgastades en el teu intestí, pell, óssos etc. Durant un temps es creia que no hi havia cèl·lules mare al cervell, per aquest motiu quan aquestes morien no podien ser reemplaçades. Això va canviar el 1989, quan van ser descobertes cèl·lules mare per primera vegada en el cervell d'un ratolí. Des d'aleshores ençà s'han trobat en molts animals, inclosos els humans, a pesar que aquestes no creixen tan prolíficament com les cèl·lules mare a altres parts del cos. Aquesta imatge mostra dos tipus de cèl·lules del cervell - les cèl·lules de la Glia (roig) i les neurones (verd) - produïdes a partir de cèl·lules mare neurals de rates cultivades al laboratori. L'esperança és que algun dia el poder regeneratiu de les cèl·lules mare puga guiar les teràpies per curar danys cerebrals i malalties com el Parkinson.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Natalie Prigozhina i Daniel Schroen
  Cell Applications, Inc, EUA
  Drets reservats per l'autor original


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.