• 25 d'agost de 2015

  Creixement Excessiu en l'Autisme

  Quan es va descriure l'autisme per primera vegada cap al 1940, es va informar sobre la mida anormalment gran del cap, macrocefàlia, com a una característica de l'afecció. Per a explicar les causes, els investigadors centraren l'atenció en un gen que ha mutat en a prop del 20% de les persones amb autisme, anomenat PTEN, que regula les cèl·lules tot assegurant que no creixen i es divideixen massa ràpidament. El bloqueig de PTEN porta a un augment del creixement de dos tipus de cèl·lules del cervell: neurones i cèl·lules glials, aqui visibles emprant fluorescència roja. Ells descobriren que en ratolins amb el gen bloquejat, al nàixer, les neurones eren més abundants i, a l'edat adulta, la glia era més abundosa que el normal. La sobreproducció de neurones i glia en aquestes fases estava també relacionada amb l'increment de l'activitat de senyals de la molècula anomenada catenina beta. Com que PTEN i catenina beta col·laboren per ajudar a regular el creixement cel·lular, un desequilibri podria contribuir a l'anormal quantitat de cèl·lules del cervell en persones amb autisme.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Damon Page i Youjun Chen
  The Scripps Research Institute, EUA
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Journal of Neuroscience, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.