• 1 de juny de 2020

  Criança Estressant

  A mesura que la societat evoluciona i el nostre estil de vida canvia, més i més gent decideix tindre fills més tard. No obstant, els nostres cossos no sempre es dobleguen a la nostra voluntat i un nombre cada vegada més major de dones experimenten problemes d’infertilitat, derivat en part pel deteriorament dels ovaris relacionat amb l’edat. Per comprendre millor i, en última instància, contrarestar aquest problema, els investigadors van examinar de prop com canvien els ovaris dels primats (un a la foto, amb característiques clau ressaltades com filaments musculars, en verd, proteïnes musculars, en roig, i ADN, en blau) a mesura que envelleixen. Descobriren que l’estrès oxidatiu, un procés que danya les cèl·lules, juga un paper important en l’envelliment de l’ovari i que els gens que estan normalment involucrats en combatre aquest fet s’esdevenen menys actius amb l’edat. Comparant ovaris joves i vells de primats i després dades de dones sanes, els investigadors identificaren dos gens claus que disminueixen amb l'edat, apuntant a un objectiu potencial prometedor per al diagnòstic i el tractament de la infertilitat relacionada amb l'edat.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Si Wang, Yuxuan Zheng, Jingyi Li, Yang Yu and Weiqi Zhang i col·laboradors
  State Key Laboratory of Membrane Biology, Institute of Zoology, Chinese Academy of Sciences, Pequín, Xina
  Drets de la imatges reservats per Elsevier 2020, reproduida amb permís
  Publicat en Cell, febrer de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.