• 2 de juny de 2020

  Retirada Conduida

  Com els teixits dinàmics i complexos que són, les glàndules mamàries pateixen canvis importants durant la pubertat, l’embaràs i quan acaba la producció de llet. Investigacions recents han trobat un tipus específic de macròfags -cèl·lules del sistema immunitari famoses per empassar-se patògens- les quals estan fortament associades amb els conductes mamaris, on la llet es conduïda durant la lactància, i ajuden a la seua remodelació. Com es mostra en aquest vídeo del conducte mamari (en morat), envoltat per fibres de col·lagen (en rosa) i macròfags (en blau i groc), on els macròfags especialitzats apareixen en groc s’asseguren de trobar i destruir cèl·lules no desitjades. Són les úniques que es poden desfer de cèl·lules alveolars productores de llet quan moren i són crucials per al procés d’involució, quan les glàndules mamàries tornen al seu estat normal després de la lactància. La xarxa de macròfags que envolten els conductes mamaris també son similars als tumors de mama, així que estudiant el seu paper al desenvolupament de la enfermetat podria conduir-nos a noves vies per a la investigació del càncer.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Vídeo de Dr Caleb Dawson, Walter i Eliza Hall Institute of Medical Research
  Cancer Biology and Stem Cells Division, The Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research, Parkville, Victoria, Australia
  Drets del vídeo pertanyen a l’autor original
  Investigació publicada en Nature Cell Biology, abril del 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.