-
4 de desembre de 2017
Imitar al Dragó
Les lesions a la medul·la espinal solen causar paràlisi permanent. Una medul·la espinal seccionada s'unix ràpidament amb teixit de cicatrització, de forma que es tanquen les ferides però es bloqueja la reparació de les connexions nervioses. Els neurocientífics estan buscant la inspiració en la interessant cua del dragó lleopard. Quan és capturat per un depredador, aquest rèptil puntejat simplement solta la cua i corre mentre deixa enrere el seu apèndix, el qual servix com a distracció. En un mes, el dragó ha regenerat completament una nova cua, amb una nova medul·la espinal que la recorre internament (tot gràcies a un tipus especial de cèl·lules mare, cèl·lules de la glia radial, les quals comencen a treballar després d’una lesió). Els humans tenim moltes d’estes cèl·lules durant el desenvolupament però desapareixen més tard. És possible que introduir meticulosament aquestes cèl·lules en adults podria evitar que el teixit de cicatrització es forme després d’una lesió, de manera que la medul·la espinal tinga alguna oportunitat de regenerar-se.
Escrit per John Ankers
Investigació del Department of Biomedical Sciences, Ontario Veterinary College, University of Guelph, Guelph, ON, Canadà
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC-BY-NC-ND)
Investigació publicada en Journal of Comparative Neurology, octubre de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.