• 5 d'agost de 2022

  Defensa General

  Alguns reptes requerixen un enfocament personal, mentre que uns altres s'aborden fàcilment amb tàctiques més genèriques. Les infeccions víriques són una amenaça universal, i encara que les millors defenses són els antivirals dissenyats per a atacar soques concretes, això pot tardar massa temps i els virus poden evolucionar a gran velocitat. Per tant, és essencial comptar amb un conjunt d'antivirals amplis per a mantindre a ratlla les amenaces creixents. Els factors de la superfície dels embolcalls vírics (la seua coberta exterior) són una diana potencial per a aquests fàrmacs, però ha resultat difícil identificar-ne nous elements en els quals centrar-se. Un nou enfocament respon al subtil canvi d'acidesa provocat per les infeccions víriques, amb nanosondes sensibles al pH (en groc), que s'unixen a les superfícies dels virus (en taronja) només a determinats nivells de pH. El resultat és el trecament de l'embolcall víric, reduint el mal que poden causar una sèrie de virus, inclòs el SARS-CoV-2, i aportant un enfocament que podria proporcionar una primera línia de defensa contra virus emergents.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Yizhe Sun i col·laboradors/es
  School of Basic Medical Sciences, Peking University Health Science Center, Beijing, Xina
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Advanced Materials, febrer de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.