• 5 de juny de 2017

  Devoradors de Fàrmacs

  Els tumors usen diverses tàctiques per no ser detectats pel sistema immunitari del cos. En represàlia, els científics estan ocupats desenvolupant fàrmacs que indueixen a cèl·lules immunitàries, com els limfòcits T, a reconèixer i atacar tumors. Un d’aquests fàrmacs és anti-PD-1, un anticòs que inhibeix el repressor dels limfòcits T PD-1 i, per tant, augmenta l’acció d’aquestos. El fàrmac ha sigut administrat amb èxit a molts pacients, encara que en alguns no ha funcionat i no està clar el perquè. Per a investigar-ho, els científics administraren anti-PD-1 a ratolins amb càncer i es va utilitzar l'observació molecular en viu – es mostra una imatge com exemple – per rastrejar l’acció del fàrmac en el cos. Descobriren que als 20 minuts de la injecció, el fàrmac (groc) era eliminat dels limfòcits T (blau) i era engolit pels macròfags (roig). Cal destacar que, analitzant com els macròfags devoraven el fàrmac, els investigadors van ser capaços de posar-li fi al problema i millorar l’activitat del fàrmac per a la destrucció de tumors.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de S. Arlauckas, PhD, C. Garris, M. Pittet PhD, i R. Weissleder MD PhD, Center for Systems Biology, Massachusetts General Hospital
  Center for Systems Biology, Massachusetts General Hospital, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.