• 20 de gener de 2016

  Desastre Micro-nuclear

  La fecundació in vitro, o FIV, és l'última esperança per a les parelles estèrils que esperen tindre fills, però la tècnica està plena de complicacions. Molts embrions són rebutjats, a mesura que desenvolupen defectes; per exemple, els embrions en mosaic contenen algunes cèl·lules amb un nombre anormal de cromosomes, una afecció coneguda com la aneuploïdia. Mitjançant l'observació d'embrions de ratolí en desenvolupament, com el de la foto, els investigadors han descobert recentment una possible explicació per a aquest problema. Quan les cèl·lules es multipliquen, dupliquen el seu material genètic, a continuació, distribuïxen acuradament còpies de cada cromosoma en les seves cèl·lules filles. Qualsevol error pot causar la formació de micronuclis, estructures que contenen cromosomes aïllats, que no s'assignen correctament durant les divisions cel·lulars posteriors. En el desenvolupament dels ratolins, i molt probablement en els éssers humans també, això conduïx a embrions amb cèl·lules que contenen diferents nombres de cromosomes. La comprensió de com sorgixen aquests mosaics pot ajudar a assegurar que més embrions es desenvolupen sense defectes, probablement augmentant les possibilitats d'èxit dels tractaments de FIV.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Cayentana Vázquez-Diez i col·laboradors
  Université de Montréal, Quebec, Canadà
  Drets reservats pels autors originals; reproducció de la imatge autoritzada per PNAS
  Investigació publicada en PNAS, gener de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.