• 5 de juliol de 2018

  Diamants Toscs

  Cada un d’estos diamants rosats té un defecte; la seua forma octaèdrica truncada podria ser menyspreada per joiers, però també són 25 vegades més menuts que els que trobem als anells de compromís. Es pareixen més, a simple vista, un grapat d’arena roja i s’utilitzen actualment per a millorar la imatgeria per ressonància magnètica (MRI). Normalment, la MRI depén d’uns imants gegants que temporalment alineen o polaritzen la direcció o spin de les partícules que es troben dins del cos humà (les diferències entre estos patrons recreen una imatge dels teixits vius). Estos diamants deformats es poden polaritzar en un laboratori sense els grans imants i, aleshores, per estrany que sone, es poden injectar directament en els teixits humans i actuar a mode d’agent de contrast per augmentar els senyals per a la MRI. En transferir les seues propietats polaritzades als seus voltant, els diamants en pols també poden ajudar a preparar líquids més barats, com aigua, usada en MRI, de forma que es redueix la necessitat dels imants aparatosos i cars. Així, la MRI és més portàtil i assequible al voltant del món.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Berkeley Lab, UC Berkeley
  Department of Chemistry, and Materials Science Division, Lawrence Berkeley National Laboratory, University of California, Berkeley, Berkeley, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Advances, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.