• 17 de febrer de 2017

  Dins de la Intel·ligència

  Els efectes de jugar a videojocs sobre el cervell estan sent objecte de debats acalorats, però les mateixes consoles poden ajudar als neurocientífics. A aquest microprocessador –una mena de cervell d'ordinador simple– se li van dissoldre les seues capes exteriors de plàstic amb àcid sulfúric calent, deixant al descobert el seu sistema de circuits de silici platejats. Com que va ser dissenyat pels éssers humans, els investigadors poden determinar com els circuits contribueixen a diferents funcions, com jugar a Donkey Kong i Space Invaders. En comparació, moltes de les característiques del disseny del cervell –les connexions entre grups de neurones que impulsen els nostres comportaments– són desconegudes. Els neurocientífics, sovint, fan servir el programari automatitzat per tractar de detectar xarxes complexes entre les cèl·lules cerebrals, però molts d'aquestes aproximacions no donen ni tan sols per a reconèixer les xarxes més simples que trobem en aquest xip d'ordinador. Alguns investigadors estan ara discutint que els mètodes de proves analítiques tenen una millor oportunitat de desembolicar els secrets del cervell si es proven abans en microprocessadors.

  Escrit per John Ankers
  Imatge de Pauli Rautakorpi
  Investigació del Department of Electrical Engineering and Computer Science, University of California, Berkeley, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 3.0)
  Investigació publicada en PLOS Computational Biology, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.