• 18 de novembre de 2017

  Disseny per a la Vida

  Un simple triangle rosa, invertit i posseït per aquells que solien perseguir. Una tortuga voltejada sobre la seva esquena, xuclant una cigarreta. Un còmic sobre sexe segur per als adolescents dels anys 70 d'Amèrica. Aquest és el nexe del disseny gràfic i de la salut pública, exposat a The Wellcome Collection al centre de Londres. L'exposició presenta objectes d'arreu del món i al llarg dels segles, des d'avisos de la pesta del segle XVII, fins als cartells sobre demència, i fins a tanques publicitàries tecnològiques que atrapen mosquits. Ací es mostra un cartell dissenyat per activistes homosexuals en la dècada dels 80 a Nova York, quan l'epidèmia de la sida estava arrasant la ciutat. El triangle rosa s'utilitzava inicialment per etiquetar els homosexuals en camps de concentració nazis, però més tard va ser llançat i adoptat per la comunitat homosexual com a símbol de solidaritat. Aquest pòster és un dels molts que es presenten a l'exposició, la qual explora com el disseny gràfic persuadeix, informa i ens capacita.

  La Setmana Nacional Anglesa de la Prova del VIH comença hui.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de ACT UP, de la Wellcome Collection London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats per ACT UP. Imatge cedida per Wellcome CollectionQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.