• 2 de juliol de 2020

  Diversitat als Cors

  Cadascun dels òrgans del cos és important a la seva manera, però la bomba muscular del cor és absolutament essencial, pressionant cada dia més de 6.000 litres de sang roja rica a tot el cos. Ara poseu la mà al cor i digueu-me quants tipus de cèl·lules creieu que hi ha: una? Dos? Cinc? De fet, un nou estudi que observa vora 300.000 cèl·lules individuals de set cors saludables va demostrar que cadascun està format per nou tipus principals de cèl·lules (com aquestes cèl·lules musculars (verdes) i fibroblasts de suport (groc) - i més de 20 subtipus diferents de cèl·lules. Alguns d’aquests tipus de cèl·lules específics estan implicats en diverses formes de malalties cardíaques, de manera que comprendre més sobre la identitat de tots aquests tipus cel·lulars individuals i sobre com es comporten en la malaltia i en la salut pot comportar noves idees de medicaments que puguen salvar vides en el futur.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Bridget Simonson, Broad Institute, Cambridge, MA, EUA
  Precision Cardiology Laboratory, The Broad Institute, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats per Bridget Simonson
  Investigació publicada en Circulation, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.