• 16 de juliol de 2016

  Donant Llum a les Infeccions

  Per atreure la parella i dissuadir depredadors, les lluernes emeten una llum creada per un enzim anomenat luciferasa. Jugant amb aquest fet natural, els científics van barrejar l'enzim fluorescent amb el virus d'immunodeficiència en simis (SIV) per tal de rastrejar on infecta SIV a les cèl·lules del tracte reproductiu de les femelles de micos macacos. Contràriament a les creences anteriors que defensaven que el virus es transmetia a les dones en les cèl·lules del coll de l'úter, van descobrir que SIV infecta les cèl·lules de tot el camí, des dels llavis fins els ovaris, centrant-se en una població de limfòcits T que juguen un paper important en la resposta immunitària (els limfòcits T estan tenyits amb fluorescència verda i les proteïnes SIV amb fluorescència roja). Com que la infecció per VIH dels éssers humans és molt similar, aquesta investigació podria conduir al desenvolupament de mètodes de prevenció més específics per a les dones, centrant-se en les primeres etapes de la infecció del virus.

  Escrit per Katie Panteli
  Imatge del treball de Daniel Stieh i col·laboradors
  Feinberg School of Medicine, North Western University, Chicago, IL, EUA
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2016
  Publicat en Cell Host & Microbe, abril de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.