• 15 de juliol de 2016

  Impressió d'Ossos

  ''¿Ossos trencats? Deixa que t'imprimisca un de nou.'' Val, això pot no ser el que un metge diria exactament en el futur, però açò és, realment, una foto d'un os imprés en 3D, i els científics realment esperen utilitzar aquestes estructures en els pacients. Els ossos artificials, en aquest cas, un os de la mandíbula, es fabriquen a partir d'una mescla d'os natural polvoritzat i plàstic biodegradable especial, i s'imprimix a continuació, com a gelosies en les formes desitjades. Les cèl·lules mare sembrades sobre aquestes estructures es convertixen en cèl·lules semblants a les de l'os amb una eficiència molt més gran que si se sembraven en una estructura de només plàstic. Açò és degut al fet que les proteïnes en l’os polvoritzat guien les cèl·lules per a què s'unisquen i es desenvolupen correctament. Els investigadors pensen que aquesta impressió dels ossos podria ser particularment útil per als pacients amb ossos deformats, danyats o perduts de la cara, on la creació de les formes correctes amb fragments d'ossos d'una altra part del cos és especialment difícil.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge cortesia de The Johns Hopkins University School of Medicine
  Department of Biomedical Engineering, and Translational Tissue Engineering Center, The Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en ACS Biomaterials Science & Engineering

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.