• 23 de juliol de 2020

  El Joc del Zinc

  No et precipites (Hold on don't rush)! Esta és la raó per la qual una proteïna sensible al zinc s'anomena Hodor, la qual regula el desenvolupament del creixement i la ingesta d'aliments de la mosca de la fruita. La capacitat dels organismes per a captar nutrients és crucial per ajudar les mosques a adaptar-se al seu entorn. Descoberta en l'intestí de la mosca (mostrat en la fotografia), Hodor (tenyida de verd), solament trobada en insectes, utilitza el zinc per transportar ions clorur fora de les cèl·lules intestinals per mantindre l'equilibri hídric, que a la vegada és essencial per a l'homeòstasi. Augmentar l'expressió de Hodor i els nivells de zinc en la dieta dóna lloc a que les mosques de la fruita s'alimenten més, mentres que la disminució de l'expressió de Hodor provoca una alimentació més lenta i un desenvolupament més lent de les larves de les mosques. Açò dona a entendre la importància del zinc i altres micro-nutrients ja que ajuden als organismes a identificar fonts d'aliment riques en nutrients. Estos descobriments podrien ser útils en el control dels insectes vector a través del desenvolupament de medicaments que poden ser ingerits i estan dirigits a paràsits específics. Per exemple, els medicaments dirigits podrien fins i tot eliminar els mosquits que propaguen la malària. Es pot llegir més sobre esta investigació ací en el MRC London Institute of Medical Sciencies

  Escrit per Lauren Green

  Imatge del treball de Siamak Redhai i Clare Pilgrim, i col·laboradors
  Gut Signalling and Metabolism Group, MRC London Institute of Medical Sciences (LMS)
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.